Acupunctuur en Chinese kruiden bij onvervulde kinderwens: problemen bij de vrouw


Voor iedereen is een onvervulde kinderwens een gevoelig onderwerp, maar vooral voor vrouwen is de confrontatie met onvruchtbaarheid zeer pijnlijk. Hoewel wij heel goed begrijpen dat er meerdere manieren zijn om aan onze vrouwelijke levensbestemming te voldoen, blijven de onrust en het leegtegevoel hangen.

Het schrijven van dit artikel duurde me (Rostislava) te lang, omdat onvruchtbaarheid voor mij persoonlijk nog altijd een pijnlijk onderwerp is. Echter, al sinds ik de opleiding Chinese kruidentherapie in 2005 ben begonnen en het enorme potentieel van de traditionele oosterse geneeswijzen heb ontdekt ten opzichte van vruchtbaarheid, is dit voor mij een passie geworden: mensen helpen om hun kinderwens te vervullen.

Natuurlijk zijn wij, helaas, geen ‘miracle workers’ en lukt het soms niet om fysiologisch een moeder te worden. Toch worden de vrouwen door de behandelingen bij ons gezonder en sterker, zodat ze een andere uiting kunnen geven aan hun natuurlijke moederlijke energie.

Hoe verbeteren acupunctuur en Chinese kruiden de vruchtbaarheid van een vrouw?

Daarnaast worden de maandelijkse cyclus en de hormoonhuishouding beter geregeld, zodat de ovulatie en menstruatie regelmatiger zijn en de vruchtbare dagen makkelijker te berekenen. Hierbij worden Chinese kruiden, acupunctuur en, indien nodig, moxa gebruikt.

Voorbeeld:

Een hoog prolactinespiegel kan de eisprong remmen. Dit terwijl stress o.a. de aanmaak van prolactine stimuleert. Acupunctuur verhoogt uw stressbestendigheid en daardoor wordt de prolactinespiegel weer normaal.

Daarnaast worden de maandelijkse cyclus en de hormoonhuishouding beter geregeld, zodat de ovulatie en menstruatie regelmatiger zijn en de vruchtbare dagen makkelijker te berekenen. Hierbij worden Chinese kruiden, acupunctuur en, indien nodig, moxa gebruikt.

Voorbeeld:

Een te hoge FSH bij een vrouw van 30 jaar kan een indicatie zijn voor POF (prematuur ovarieel falen ofwel vervroegde overgang). Met een intensieve kruidenbehandeling en aangepaste voeding worden de FSH-waardes weer op normaal niveau gebracht en ontstaat weer een spontane ovulatie.

Behalve aan de conceptie en innesteling, besteden we veel aandacht aan het voorspoedige verloop van de zwangerschap. Vooral voor vrouwen met een geschiedenis van herhaalde miskramen is dit van groot belang. In sommige gevallen hoeven alleen kruiden en acupunctuur gebruikt te worden; in andere gevallen is het raadzaam om deze als complementaire behandeling in te schakelen bij een reguliere medische behandeling.

Voorbeeld:

Als de reden voor de herhaalde miskramen een te zwakke of verkorte baarmoederhals is (baarmoederhalsinsufficiëntie), is het raadzaam om de gebruikelijke medische procedure te ondergaan (het plaatsen van een cerclage) en met kruiden en acupunctuur het lichaam aan te sterken, zodat de druk op de cervix minder wordt. Dit vermindert het risico op een vroeggeboorte aanzienlijk.

Het beste uit de twee werelden

Bij sommige aandoeningen zoals grotere myomen (vleesbomen), verklevingen of littekenweefsel in de baarmoeder, of verstopte eileiders, is het raadzaam om een operatie of een andere medische procedure te ondergaan bij de gynaecoloog en daarnaast (of daarna) acupunctuur en Chinese kruiden in te schakelen voor een volledig herstel en om terugkerende problemen te voorkomen. Op deze manier krijgt u een optimale behandelcombinatie en heeft u een veel grotere kans op een gezonde zwangerschap.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Graag ontmoeten we u en uw partner in de praktijk en beantwoorden we in detail uw vragen.

Vaak wordt er gevraagd: “Waarom de partner, als het probleem bij mij ligt?”

Naar onze mening ligt de sleutel tot succes van een vruchtbaarheidsbehandeling bij de betrokkenheid van beide partners. Want emotionele steun is net zo belangrijk als een behandeling!  (↑)