Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Overgang: Op zoek naar een nieuwe balans.

In de oude Chinese medische traditie staat de menopauze bekend als de tweede lente en de vrouwen in de menopauze - als de wijze vrouwen. Dit zijn niet alleen maar mooie woorden! De Chinese genezers zien de tijd na de vruchtbare leeftijd als een periode van herstel en herleving.

Rond de negenenveertigste jaar zijn de natuurlijke reserves van het vrouwelijke lichaam verarmd. Daarom heeft de wijze Natuur besloten om de maandelijkse verlies van bloed en qi te stoppen. Voor de vrouw begint een nieuwe periode met een hele andere bestemming. Nu kan de vrouw haar krachten en creativiteit op een andere manier uiten.

Menstruatie stopt niet ineens. De overgang van vruchtbaarheid naar menopauze kan enkele jaren duren. In deze periode moet de vrouw lichamelijk en geestelijk een nieuwe balans vinden. Deze zoektocht levert soms problemen op. Klachten zoals o.a. opvliegers, nachtzweten, abnormale bloedverlies, vaginale en/of algemene droogheid, verminderd libido, slapeloosheid, angst, depressiviteit, hoofdpijn, hoge bloeddruk, duizeligheid, vocht vasthouden, incontinentie, enz. komen regelmatig voor in onze praktijk.

Vooral vrouwen die geen hormoonbehandeling kunnen of willen gebruiken en hun overgangsklachten op een natuurlijke manier willen behandelen hebben veel baat bij behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden.

Wilt u meer weten wat kunnen we voor u betekenen ten aanzien van uw problemen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!