Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Chinese geneeswijze Arnhem

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een geneeskundig systeem dat al enkele duizenden jaren oud is. TCG heeft een eigen filosofie, theorie en praktische behandelmethoden die doorontwikkeld en bewezen zijn in millennia bestaan.

TCG omvat een eigen systeem van diagnostiek (pols- en tongdiagnose, gesprek, observering en palpatie) en verschillende therapievormen. De meest bekkende in het westen is de acupunctuur, maar daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van Chinese kruidentherapie (ofwel fytotherapie), Tui-Na (massage), Tai Chi Chuan (bewegingsoefeningen) en Qi Gong (ademhalingsoefeningen).

Het hoofddoel van TCG is herstel van het evenwicht. Het is een algemene stelling dat elke ziekte een verbroken balans is en bestaat alleen doordat het pathogeen (intern of extern) te sterk is en/of het lichaam te zwak is. De beste dokter is de gene wie dit onevenwicht zovroeg mogelijk ontdekt en met zo min mogelijk interventie herstelt. Dit maakt TCG sterk gericht op preventie.

TCG is ook een holistisch genezingssysteem. De mens wordt altijd behandeld als een geheel. Het lichaam is een eenheid van orgaansystemen, die sterk met elkaar gebonden zijn, en de geestelijke aspecten van de mens - geest, emoties, mentale kwaliteiten - zijn in het lichaam geworteld. Daarom is de diagnose in TCG zeer individueel en gedetailleerd, de behandeling - op maat gemaakt en effectief, en het genezingsproces - altijd globaal.

In acupunctuurpraktijk Assan worden acupunctuur, Chinese kruiden therapie en Qi-Gong uitgeoefend.