Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Vruchbaarheid, kinderwens en acupunctuurVoor ons is onze vruchtbaarheid vanzelfsprekend totdat we geconfronteerd worden met vruchtbaarheidsproblemen. 

Volgens de statistieken heeft een op zes koppels in Nederland te maken met primaire of secondaire onvruchtbaarheid. Dat wil zeggen dat een op zes koppels moet langer dan één jaar proberen om zwanger te worden en soms ook na deze periode lukt het nog altijd niet.

De oorzaken van onvruchtbaarheid kunnen zowel bij de vrouw als de man gevonden worden en vaak - bij beide partners. Voor een deel onvruchtbare paren blijft de oorzaak onbekend (onverklaarbare ofwel idiopatische onvruchtbaarheid).

Belangrijke factoren, die, naast de mogelijke medische problemen, rol spelen voor onze vruchtbaarheid zijn o.a. gewicht (overgewicht of juist ondergewicht), beweging (te veel sporten of helemaal geen beweging), slaappatroon, overwerk, dieet, bewust of onbewust gebruik van te veel chemische stoffen, leeftijd.

Een andere heel belangrijke factoor is stress. We plannen bijna alles – scholing, carrière… We plannen zelfs de kinderen! We plannen ons hele leven. Dit legt extra stress op ons lichaam en geest en stress is bepaald geen vriend van onze vruchtbaarheid.

Acupunctuur en Chinese kruiden voor vruchtbaarheid

Al sinds het begin van zijn geschiedenis is een van de focussen van de Traditionele Chinese geneeskunde gezet, begrijpelijk, op het verbeteren en verlengen van de vruchtbaarheid zoveel bij de vrouw als de man. Kruiden formules ter bevordering van vruchtbaarheid, beschreven in de klassieke Chinese teksten, zijn nog steeds succesvol toegepast om paren te helpen bij het vervullen van hun kinderwens.

Hoe verbeteren acupunctuur en Chinese kruiden uw vruchtbaarheid?

Meld u aan voor een vrijblijvend gesprek

Heeft u vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op op nummer 0628412766 en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

We staan u graag persoonlijk te woord!

De eerste stap is de stress in uw lichaam te verminderen en uw stressbestendigheid te verhogen. Zo hebben de onvermijdelijke alledaagse prikkels minder schadelijk effect op uw lichaam en, natuurlijk, op uw vruchtbaarheid. Hiervoor is acupunctuur zeer snel en effectief. Bij sommige koppels is alleen deze stap al genoeg om bij de gewenste bestemming te belanden.

De Chinese kruiden ondersteunen en versterken uw lichaamslevensenergie en de levensessentie dat bij de conceptie naar de kinderen doorgegeven word. Fysiologisch gezien beïnvloeden de kruiden de kwaliteit van de eicellen en de zaadcellen en helpen ze het soepele verloop van het miraculeuze proces van bevruchting naar zwangerschap en geboorte. Daarbij krijgt uw een passend voedingsadvies: voeding, als minder krachtig, maar wel lekkerder variant van de kruiden, versterkt het effect van de medicinale kruiden.

Op deze manier wordt u ontspannen, gezonder en sterk. Dit verhoogt uw vruchtbaarheid en brengt regelmaat in de lichaamsfuncties zodat de ovulatie voorspelbaar is en de vruchtbare dagen - makkelijker te berekenen.

Hoe gezonder beide partners, hoe groter de kans op een goede zwangerschap en een gezond kind!