Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Pijnbestrijding met acupunctuur

Acupunctuur en pijn

Pijn is een onmisbaar deel van het natuurlijke beschermsysteem van het menselijke lichaam. Pijn is een signaal van de beschadigde weefsels naar de hersenen - een roep om hulp en snelle reactie!

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde is pijn een teken van gebrek aan vloeiende stroom van energie en bloed. Dit kan gevolg zijn van trauma, stress, grote of langdurige belading van bepaald lichaamsdeel, gebrek van energie en bloed voor wat voor een reden dan ook, langdurige blootstelling aan koude en vochtige weeromstandigheden, enz. De zuurstof en de voedingsstoffen, die elk weefsel nodig heeft voor de succesvolle uitvoering van zijn functie, bereiken dan hun eindbestemming niet en de afval stoffen worden niet regelmatig afgevoerd met als resultaat beschadiging van de weefsels en toenemende pijn.

Voorbeeld: 
Aanhoudende pijn in de linkerzijde onder de ribben is gebruikelijk veroorzaakt door (bewuste of onbewuste) blootstelling aan stress, frustratie of andere emotionele problemen. Deze factoren “binden” de energie vast en er ontstaat een pijnlijke blokkade. Acupunctuur zet de energie weer in beweging zodat de blokkade opgelost is en de pijn verdwijnt. 

Helpt acupunctuur bij pijnklachten?

Acupunctuur lost de blokkades op, herstelt de vloeiende energiestroom en bevordert de goede doorbloeding. Dit stimuleert de genezing van de beschadigde weefsels en de pijn neemt af.

Acupunctuur kan succesvol toegepast worden zowel bij chronische als bij acute pijnklachten. Het behandelen van acute gevallen van pijn als gevolg van een recente trauma levert vaak heel snel resultaten op. Voor gevallen van langdurige pijnklachten is een langere behandeltraject nodig, maar vaak neemt al na de eerste acupunctuursessies de pijn enorm af.

Afhankelijk van de oorzaken van de pijn, kan acupunctuur eventueel samen gaan met Chinese kruiden en een bewegingsadvies.

Voor welke pijnklachten?

Pijnklachten waar o.a. acupunctuur goede resultaten behaalt:

Stel uw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek tijdens de inloopmiddagen op vrijdag. Wij staan u graag te woord!