Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Vruchtbaarheid bij de vrouw.

Voor iedereen is de onvervulde kinderwens een gevoelig onderwerp, maar vooral voor vrouwen is de confrontatie met onvruchtbaarheid zeer pijnlijk. Terwijl wij heel goed begrijpen dat er meerdere manieren zijn aan onze vrouwelijke levensbestemming te voldoen, blijven de onrust en die leeg gevoel hangen.

Het schrijven van dit “stuk informatie” duurde me (Rostislava) te lang omdat onvruchtbaarheid voor mij persoonlijk is nog altijd een pijnlijk onderwerp. Tegelijkertijd, al sinds ik met mijn opleiding Chinese kruidentherapie in 2005 ben begonnen en de enorme potentieel van de traditionele oosterse geneeswijzen ontdekt t.o.v. vruchtbaarheid, is voor mij dit een passie geworden: mensen helpen met het vervullen van hun kinderwens.

Natuurlijk zijn wij, helaas, geen “miracle workers” en soms lukt het niet fysiologisch een moeder te worden. Toch worden de vrouwen door de behandelingen bij ons gezonder en sterker zodat ze een andere uiting kunnen geven aan hun natuurlijke moederlijke energie.

Hoe verbeteren de vruchtbaarheid van een vrouw acupunctuur en Chinese kruiden?

Een onmisbaar stap bij het bevorderen van vruchtbaarheid is ontspanning. Stress is onvermijdelijk als het om onvervulde wensen gaat. Sterker nog, stress is een van de bewezen factoren die tegen onze vruchtbaarheid werken. Acupunctuur is bij het verminderen van stress zeer effectief. Het herstelt de balans (ook de hormoonbalans) in het lichaam en helpt de vlotte natuurlijke verloop van de lichamelijke processen. 

Voorbeeld: 
Hoge prolactinespiegel kan de eisprong remmen en stress o.a. stimuleert het aanmaak van prolactine. Acupunctuur verhoogt uw stressbestendigheid en daardoor wordt de prolactinespiegel weer normaal.

Veder worden, natuurlijk, de maandelijkse cyclus en de hormoonhuishouding geregeld zodat ovulatie en menstruatie regelmatiger zijn en de vruchtbare dagen - makkelijker te berekenen. Hierbij worden Chinese kruiden, acupunctuur en, als het nodig is, moxa gebruikt. 

Voorbeeld: 
Een te hoge FSH bij een vrouw van 30 jaar kan een indicatie zijn voor POF (prematuur ovarieel falen ofwel vervroegde overgang). Met een intensieve kruidenbehandeling en aangepaste voeding worden de FSH waardes weer op normaal niveau gebracht en ontstaat weer een spontane ovulatie.

Behalve aan de conceptie en innesteling, besteden we veel aandacht aan het voorspoedige verloop van de zwangerschap. Vooral voor vrouwen met een geschiedenis van herhaalde miskramen is dit van groot belang. In sommige gevallen kunnen alleen kruiden en acupunctuur gebruikt worden en in andere is het raadzaam om deze als complementaire behandeling in te schakelen bij een regulere medische behandeling.

Voorbeeld: 
Als de reden voor de herhaalde miskramen een te zwakke of verkorte baarmoederhals (baarmoederhalsinsufficiëntie) is, is het raadzaam om de gebruikelijke medische procedure te ondergaan (het plaatsen van een cerclage) en met kruiden en acupunctuur het lichaam aan te sterken zodat de drukte op de cervix minder wordt. Op deze manier vermindert aanzienlijk het risico op een vroege geboorte.

Het beste uit de twee werelden

Bij sommige aandoeningen zoals grotere myomen (vleesbomen), verklevingen of litteken weefsel in baarmoeder of verstopte eileiders is het raadzaam om een operatie of een andere medische procedure te ondergaan bij de gynaecoloog en daarnaast (of daarna) acupunctuur en Chinese kruiden in te schakelen voor een volledig herstel en het voorkomen van terugkerende problemen. Op deze manier krijgt u een optimale behandelcombinatie en veel grotere kans op een gezonde zwangerschap.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op en maak afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Graag ontmoeten we u en uw partner in de praktijk en beantwoorden we in detail uw vragen.

Vaak wordt er gevraagd: “Waarom de partner, als het probleem bij mij is?” 

Naar ons mening ligt de sleutel tot succes van een vruchtbaarheidsbehandeling bij de betrokkenheid van beide partners. Want emotionele steun is net zo belangrijk als een behandeling!