Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Rostislava en Idjeral: Altijd op zoek naar de mens achter de mens 
door Boryana Inkova, account manager private banking Rabobank Oost Betuwe

Acupunctuurpraktijk Assan, Arnhem: Acupunctuur en kruiden therapie.

Het is moeilijk beginnen, over deze bijzondere mensen. Met name omdat beide zulke "echte mensen" zijn. Als hun vriendin en jarenlange kennis zal ik een beeld pro-beren te schetsen van de personen achter Acupunctuurpraktijk Assan.

Idjeral, oftewel Idji, is van oorsprong nucleair elektronik ingenieur, opgeleid op de Technische Universiteit in Sofia, Bulgarije. In 2000 komt hij naar Nederland samen met zijn vrouw, Rostislava, oftewel Rosty. Rosty werkt op dat moment als softwareontwikkelaar bij een Nederlandse bedrijf.

Naast de zorg voor hun dochter rondt Idji een HBO studie af Klassieke Chinese Acupunctuur bij Qing-Bai, academie voor Chinese geneeskunde te Nijmegen. Sinds 2006 is hij actief bezig met eigen patiënten en consulten op dit gebied. Rosty is, naast aan de Technische Universiteit van Sofia, ook afgestudeerd aan dezelfde school, in de richting van Chinese kruidentherapie. Sinds een jaar hebben ze een gezamenlijke praktijk, waar iedereen welkom is. Rosty is tevens in opleiding als psycholoog, want volgens haar "is dit een onafscheidelijk deel van haar werk als therapeut."

Wat hun zo bijzonder maakt, is hun open mind. Zelden heb ik mensen ontmoet die zo lang en zo goed kunnen luisteren, zonder vooroordelen. Daarbij is vertrouwelijkheid een garantie, en de eindeloze gespreksrust een voorwaarde. Hun behandeling begint pas met de acupunctuur of kruiden, en eindigt in het compleet leren kennen van de mens achter de klacht. Op deze manier pakken ze het probleem in zijn geheel aan, en het eindresultaat mag er dan ook zijn.

Rostislava en Idjeral nemen de tijd, werken met hun hart en hun hoofd en stellen hun patiënten compleet op hun gemak. De einddiagnose is dan verbluffend juist, en soms even confronterend. En natuurlijk ontbreken de daarvoor noodzakelijke faciliteiten niet - een compleet ingerichte eigen praktijkruimte met alle comfort in de buurt van hun eigen woning. Zo zijn ze ook - hun werk, dat zijn ze zelf!

Maak kennis met een bijzondere praktijk die meer voor u kan betekenen.