Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Acupunctuur en Chinese kruiden bij IUI, IVF, IFV-ICSI(i.c.m. PICSI) of IVF-IMSI

Er leiden meerdere wegen naar de gedroomde moederschap. Zowel Westerse als Traditionele Chinese geneeskunde hebben veel bereikt op het gebied van onvruchtbaarheid. Door het beste van de twee werelden te combineren groeit aanmerkelijk de kans op succesvolle intra-uteriene inseminatie (IUI), in-vitrofertilisatie (IVF) en IVF i.c.m. intracytoplasmatisch spermainjectie (ICSI) of intracytoplasmatisch morfologisch geselecteerde spermainjectie (IMSI).

Volgens een recent Duits onderzoek stijgt het slagingspercentage van 26% (controlegroep) naar 42% (experimentele groep) alleen door het toedienen van acupunctuur vlak vóór en na de terugplaatsing van de embryo. Deze percentage stijgt naar meer dan 60% bij IVF patiënten die vóór en gedurende het volledige IVF traject hebben acupunctuur en/of kruiden- behandelingen ontvangen ter voorbereiding en ondersteuning.

Hoe werkt het? Bij de geassisteerde voortplantingstechnieken werkt men altijd volgens een vast protocol. Dit vaste protocol is ontwikkeld voor de gemiddelde patiënt. Medicijnen en doseringen zijn aangepast, indien nodig, maar altijd in het kader van dit protocol. 

De traditionele Chinese geneeskunde daarentegen heeft een andere aanpak: de acupunctuur en kruiden behandelingen zijn uitsluitend aangepast aan de individu en aan de bijzonderheden van de westerse medische behandeling in de specifieke fase. Ze helpen de uniforme moderne behandeling aan de individu aan te passen en dit maakt de combinatie van de twee methoden bijzonder succesvol.

Acupunctuur en Chinese kruiden verhogen de kans op een succesvolle IUI, IVF, IVF-ICSI/IMSI procedure door:

  • Het verbeteren van de eierstokken functie die tot een betere kwaliteit van de geproduceerde eicellen leidt en zorgt voor het voorkomen van overstimulatie;
  • Het reguleren van de hormonale niveaus;
  • Het verbeteren van de bloedcirculatie in de kleine bekken die voor optimale dikte en kwaliteit van de baarmoederslijmvlies zorgt;
  • De patiënte helpen tot rust te komen en de stress omlaag te brengen;
  • Het ontspannen van de kleine bekken en de baarmoeder om vroegtijdige weeën te voorkomen, die gevaarlijk kunnen zijn voor het kwetsbare embryo;
  • Het verminderen van de bijwerkingen van de gebruikte medicatie;
  • Het versterken van het immuunsysteem;
  • Het verbeteren van de sperma kwaliteit om de kans op leefbare embryo’s te verhogen (vooral i.c.m. de geavanceerde selectiemethoden zoals PICSI en IMSI);
  • Het verminderen van de kans op miskraam.

De beste resultaten worden bereikt en de kans op een succesvolle IUI of IVF is het grootst als de toediening van acupunctuur en/of Chinese kruiden minimaal drie maanden vóór de aanvang van het traject begint.

Gratis kennismakingsgesprek

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op op nummer 06 284 12 766We staan u graag persoonlijk te woord!