Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Acupunctuur en Chinese kruiden bij IUI, IVF, IFV-ICSI(i.c.m. PICSI) of IVF-IMSI

Er leiden meerdere wegen naar de gedroomde moederschap. Zowel Westerse als Traditionele Chinese geneeskunde hebben veel bereikt op het gebied van onvruchtbaarheid. Door het beste van de twee werelden te combineren groeit aanmerkelijk de kans op succesvolle intra-uteriene inseminatie (IUI), in-vitrofertilisatie (IVF) en IVF i.c.m. intracytoplasmatisch spermainjectie (ICSI) of intracytoplasmatisch morfologisch geselecteerde spermainjectie (IMSI).

Volgens een Duits onderzoek uit 2002 stijgt het slagingspercentage van 26% (controlegroep) naar 42% (experimentele groep) alleen door het toedienen van acupunctuur 25 minuten vóór en na de terugplaatsing van het embryo. Deze percentage stijgt naar meer dan 60% bij IVF patiënten die vóór en gedurende het volledige IVF traject hebben acupunctuur en doelgerichte Chinese kruiden behandelingen ontvangen ter voorbereiding en ondersteuning.

Hoe werkt het?

Bij de geassisteerde voortplantingstechnieken werkt men altijd volgens een vast protocol. Dit vaste protocol is ontwikkeld voor de gemiddelde patiënt. Medicijnen en doseringen zijn aangepast, indien nodig, maar altijd in het kader van dit protocol. 

De traditionele Chinese geneeskunde daarentegen heeft een andere aanpak: de acupunctuur en kruiden behandelingen zijn uitsluitend aangepast aan het individu en aan de bijzonderheden van de westerse medische behandeling in de specifieke fase. Ze helpen de uniforme moderne behandeling aan het individu aan te passen en dit maakt de combinatie van de twee methoden bijzonder succesvol.

Hoe verhogen acupunctuur en Chinese kruiden de kans op een succesvolle IUI of IVF procedure?
  • Bloedcirculatie in buik- en bekkenorganen wordt aanzienlijk verbeterd.
  • Een betere ovariële respons wordt bevorderd voor een optimale hoeveelheid van de geproduceerde eicellen en zeer laag overstimulatie (OHSS) risico.
  • Door de optimale werking van de eierstokken worden eicellen van hogere kwaliteit geproduceerd.
  • Het endometrium (baarmoederslijmvlies) groeit optimaal voor een hogere kans op innesteling.
  • Door het toedienen van Chinese kruiden en acupunctuur wordt de spermakwaliteit (volume, concentratie, motiliteit en morfologie) beduidend verbeterd voor een hogere kwaliteit van en een groter aantal embryo’s. Vooral bij IVF procedures, waarbij geavanceerde selectie- en extractiemethoden worden toegepast (b.v.b. PICSI, IMSI, MESA, PESA en TESE) is dit van groot belang!
  • Lichaam wordt sterker voor een betere werking van de hormonale medicijnen en met merkbaar minder bijwerkingen.
  • De functie van de hypothalamus, hypofyse en de gonaden wordt gereguleerd en de hormoonniveaus - genormaliseerd.
  • Na de terugplaatsing worden de eventuele uteriene contracties onder controle gebracht.
  • De patiënten worden fysiek en mentaal ontspannen. Ze gaan veel beter om met de dagelijkse stress en de spanning van de vruchtbaarheidsbehandeling.
  • De kans op miskraam vermindert aanzienlijk door de hogere embryokwaliteit, de optimale omgeving voor innesteling en de goede ondersteuning na de terugplaatsing.
Na de terugplaatsing

De conceptie is alleen maar de eerste stap. Voor probleemloze zwangerschap, voorspoedige bevalling en gezonde start van moeder en kind is een goede steun gedurende de komende maanden van groot belang.

Terwijl de medische IVF traject na de embryotransfer stopt (bij IUI – na de inseminatie), gaat de zorg voor de patiënten in Acupunctuurpraktijk Assan door. Elke IVF/IUI patiënte krijgt Chinese kruiden voor na de terugplaatsing/inseminatie en, na een positieve zwangerschapstest, wordt ze gedurende de hele zwangerschap ondersteund met zorgvuldig samengestelde kruiden formules, aangepaste voedingsadviezen en, als het nodig is, met acupunctuur.

De beste resultaten worden bereikt en de kans op een succesvolle IUI of IVF is het grootst als de toediening van acupunctuur en Chinese kruiden minimaal drie maanden vóór de aanvang van het traject begint.

Gratis kennismakingsgesprek

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op op nummer 06 284 12 766We staan u graag persoonlijk te woord!